Wat betekent Dotado?

‘Dotado’ (Portugees/Spaans) betekent begaafd of talentvol. Als je (hoog)begaafd bent, heb je veel gaven en talenten. Als deze gaven op de juiste manier worden ingezet, stimuleren zij de gezonde ontwikkeling. Anderzijds blijven deze gaven juist bij hoogbegaafde kinderen en volwassenen vaak verborgen en worden zij niet ingezet.

Bij al uw vragen over hoogbegaafdheid kunt u van ons een persoonlijke aanpak ver-
wachten. Met onze jarenlange ervaring zijn wij het hoogbegaafde kind, zijn of haar ouders en leerkrachten graag van dienst. Ook hoogbegaafde volwassenen vinden hun weg naar Dotado voor onderzoek en coaching. Ieder (hoog)begaafde is uniek en verdient het gezien te worden.

Ook ouders die niet direct een vermoeden hebben van hoogbegaafdheid bij hun kind weten steeds vaker de weg naar ons te vinden.

Wij staan bekend om diepgaand onderzoek en persoonlijke begeleiding waarbij de focus niet alleen gaat naar cognitieve ontwikkeling, maar een breed beeld wordt verkregen als het gaat om sociale en emotionele ontwikkeling.

Er zijn veel verschillende aspecten die het welbevinden beïnvloeden, denk aan de band met de ouders, ingrijpende gebeurtenissen, het karakter en de plek in het gezin. Onze klanten geven ons terug dat zij het als waardevol ervaren dat er breed wordt gekeken en praktisch advies wordt gegeven, voor zowel thuis als op school.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een onderzoek of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Bel mij terug