In vijf bijeenkomsten gaan we met elkaar creatief en actief aan de slag in een ontspannen en gezellige sfeer. Zo leer je elkaar kennen, is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en komen de bovenstaande thema’s en de dingen die voor jou belangrijk zijn aan bod.

 

Wat vonden eerdere deelnemers van de training?

 

Sandra: ‘Het voelde veilig om over mijn gevoelens te praten’.

 

Sarah: ‘Ik vind het fijn dat jullie ons goed begrijpen en naar ons luisteren’.

Hoogbegaafde meisjes

Binnen Dotado verbazen wij ons er al lang niet meer over dat ongeveer 80% van de aanmeldingen jongens zijn. Dat is al jarenlang zo. De plusklassen en andere programma’s voor hoogbegaafde kinderen zitten vol met jongens. Fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs heet meisjes bijzonder hartelijk welkom, omdat de verhouding in de klassen zo scheef is. Anderzijds blijft het ons toch steeds wel weer verbazen: er zouden toch evenveel hoogbegaafde meisjes als jongens moeten zijn, maar toch komen ze op één of andere manier niet boven water? Hoe komt dat? Lees hier meer over hoogbegaafdheid bij meisjes en vrouwen.

Voor wie is de training?

Vanaf groep 5 t/m 8. Ook als je een keer eerder hebt meegedaan, ben je welkom!

Data volgende training:

De volgende meidengroep is op donderdag 16 & 30 november, 14 december 2023 en 11 & 25 januari 2024 (16.00-17.45 uur).

Door wie?

De cursus wordt gegeven door Antina de Graaf en Esther Troost, beide orthopedagoog/psycholoog en specialist hoogbegaafdheid. Zij herkennen de hierboven genoemde thema’s, zoals gevoeligheid en perfectionisme, uit hun eigen schooltijd.

Kosten?

350 euro voor vijf bijeenkomsten.

Opgeven?

Opgeven? Dat kan via onderstaand formulier.

Meld je aan