Tijdens vijf bijeenkomsten willen we met elkaar aan de slag gaan met deze en andere thema’s die belangrijk zijn voor jou. Dit door ervaringen met elkaar te delen, creatief bezig te zijn, kennis op te doen en te oefenen. In een ontspannen en gezellige sfeer waarin er ruimte is voor je eigen inbreng. Na deze bijeenkomsten heb je onder andere nieuwe meiden leren kennen, meer inzicht in wat (hoog)begaafdheid is en voor jou betekent en heb je tips gekregen om om te gaan met dingen die je lastig vindt.

Hoogbegaafde meisjes

Binnen Dotado verbazen wij ons er al lang niet meer over dat ongeveer 80% van de aanmeldingen jongens zijn. Dat is al jarenlang zo. De plusklassen en andere programma’s voor hoogbegaafde kinderen zitten vol met jongens. Fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs heet meisjes bijzonder hartelijk welkom, omdat de verhouding in de klassen zo scheef is. Anderzijds blijft het ons toch steeds wel weer verbazen: er zouden toch evenveel hoogbegaafde meisjes als jongens moeten zijn, maar toch komen ze op één of andere manier niet boven water? Hoe komt dat? Lees hier meer over hoogbegaafdheid bij meisjes en vrouwen.

Voor wie is de training?

Voor (hoog)begaafde meiden vanaf groep 8 t/m de 2e klas VO.

Data volgende training:

Vijf donderdagmiddagen van 16.00 – 17.45 uur (10 en 24 maart, 7 en 21 april en 12 mei 2022).

Door wie?

De cursus wordt gegeven door Antina de Graaf en Esther Troost, beide orthopedagoog/psycholoog en specialist hoogbegaafdheid. Zij herkennen de hierboven genoemde thema’s, zoals gevoeligheid en perfectionisme, uit hun eigen schooltijd.

Kosten?

200 euro voor vijf bijeenkomsten.

Opgeven?

Dat kan via onderstaand formulier.

Bel mij terug