Bij coaching denken we met je mee om een specifiek doel te bereiken. Vaak gaat dat over iets dat op dit moment niet zo lekker gaat: je hebt een probleem. En daar wil je – liefst zo snel mogelijk – vanaf.

Uiteindelijk komt het er meestal op neer dat je je op een andere manier wilt gaan gedragen. Met coaching helpen we je om je probleem op te lossen, om nieuw gedrag uit te proberen. Of om te ontdekken dat er helemaal geen probleem bleek te zijn. Of om van je probleem een nieuwe mogelijkheid te maken. Dat laatste noemen ze overigens ook wel omdenken.

Omdat we zelf ook ‘complex, intens en gedreven’ zijn, letten we wel goed op of we de oorzaak van het probleem aan het oplossen zijn. We lossen liever de (dieperliggende) oorzaak op, dan dat we symptomen bestrijden. Daarom kan het zijn dat we soms een ‘rake vraag’ stellen. Zo’n vraag waarvan je denkt: ‘Wat heeft dàt er nou weer mee te maken…?!’ Of we vragen je om blokjes op tafel te zetten of voorwerpen in de ruimte neer te leggen en vervolgens vragen we je hoe je je voelt bij de blokjes of bij een van de voorwerpen.

Coaching / begeleiding bij Dotado is altijd maatwerk. Elk kind en elk gezin is immers uniek. Ook de lengte van de begeleiding verschilt sterk: soms helpen een paar gesprekken om weer verder te kunnen, soms lopen we wel een jaar of nog langer met ouders / kinderen op.

Begeleiding kan plaatsvinden na het onderzoek, maar ook los daarvan. In principe beginnen we met een intake om kennis te maken en duidelijk te krijgen welke vragen er leven. Op basis daarvan kunnen we als dat nodig is een voorstel voor begeleiding maken (bijvoorbeeld voor gebruik bij een PGB) of we kunnen direct aan de slag op basis van je vragen en doelen.

En je bent ook welkom als je misschien (nog) helemaal geen probleem hebt, maar je wel graag wilt sparren over aspecten van het ouderschap van een begaafd kind of over je eigen hoogbegaafdheid.

We bieden de volgende mogelijkheden:

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een onderzoek of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Bel mij terug