Welke IQ-test past bij mijn kind?

Wij bieden verschillende IQ-testen aan, afhankelijk van je hulpvraag. Wij zijn gespecialiseerd in hoogbegaafdheid maar ook ouders met kinderen die een gemiddelde tot begaafde intelligentie hebben, vinden antwoorden op hun hulpvragen. Ons doel met de iq-test van een kind en de overige onderzoeken is om behoeftes in kaart te brengen van kinderen van 4 tot 15 jaar en daarop te adviseren.

Een intelligentietest bij een kind kan een fijne ervaring zijn zonder spanning. Hoe kun je je kind voorbereiden op een IQ-test? Lees hier een voorbeeld van hoe een onderzoek bij een achtjarige verloopt.

Versie A: IQ-test

Bij peuters en kleuters wordt de WPPSI-IV afgenomen. Bij zes t/m tienjarigen wordt de WISC-V of de KIQT+  afgenomen.

Bij kinderen vanaf 11 jaar wordt altijd de WISC-V afgenomen. In het onderzoek zijn inbegrepen: intake, intelligentietest, uitgebreide rapportage met bevindingen en advies, nagesprek.

Versie B: IQ-test en persoonlijkheidsonderzoek

Bij dit onderzoek wordt twee dagdelen met het kind/de jongere gewerkt. Er wordt een intelligentieonderzoek bij een kind gedaan, maar ook krijgt het kind allerlei andere opdrachten om de sociale en emotionele ontwikkeling in kaart te brengen.

In het onderzoek zijn inbegrepen: intake, twee testdagdelen, uitgebreide rapportage met bevindingen en advies, nagesprek. Dit onderzoek is mogelijk vanaf 5 jaar.

Versie C: IQ-test en persoonlijkheids- onderzoek + extra adviesgesprek

Bij dit onderzoek wordt twee dagdelen met het kind gewerkt. Er wordt een iq-test bij een kind gedaan, maar ook krijgt het kind allerlei andere opdrachten om de sociale en emotionele ontwikkeling in kaart te brengen.

Tijdens het extra adviesgesprek na ongeveer twee maanden wordt aan de hand van een vragenlijst bekeken hoe het nu gaat met het kind en wordt antwoord gegeven op vragen die in de tussentijd naar voren zijn gekomen. In het onderzoek zijn inbegrepen: intake, twee testdagdelen, uitgebreide rapportage met bevindingen en advies, nagesprek en een extra adviesgesprek na twee maanden.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een IQ-test, een onderzoek, coaching, een training of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Meld je aan