Dotado heeft intussen meer dan tien jaar ervaring met het onderzoeken van (hoog)begaafde kinderen en meer dan vijf jaar ervaring met het onderzoeken van hoogbegaafde volwassenen.

Onderzoek is meer dan het meten van een IQ-getal. Het vraagt een nauwkeurige, open en vooral nieuwsgierige houding van de onderzoeker om zo recht te doen aan het kind zelf en het gezin waarin het opgroeit.

Behalve een bepaalde aanleg zijn ontwikkelingskenmerken en omgevingsfactoren van groot belang. In welk gezin groeit een kind op en welke plek heeft het daar? En in welk soort onderwijs zit het kind momenteel? Wat is de leerstijl van het kind? Gaat het aan op uitdaging of valt het liever niet zo op qua prestaties, omdat het graag in verbinding blijft met leeftijdsgenoten? Of wat was de positie van een volwassene in zijn eigen gezin van herkomst? Waarin heeft hij zich gedurende zijn levensloop in gespecialiseerd? Wat zijn belangrijke gebeurtenissen geweest die zijn koers in het leven hebben bepaald?

Hoewel Dotado grote waarde hecht aan de erkenning van hoogbegaafdheid en de bijbehorende complexiteit van denken en intensiteit van zijn, kijken onze medewerkers altijd vanuit een brede invalshoek naar ontwikkeling bij kinderen en begaafdheid bij volwassenen. Onze onderzoeken zijn maatwerk en altijd gericht op de specifieke hulpvraag. Vanuit onze nauwkeurige observaties en analyses van de onderzoeksgegevens formuleren

we praktische adviezen waardoor volwassenen, ouders en leerkrachten weer vol goede moed op weg kunnen. Zowel als er sprake is van hoogbegaafdheid als in het geval waarin dit niet aan de orde blijkt te zijn, blijkt dit van grote waarde bij de ondersteuning van het kind of het gaan van de eigen weg (in het geval van volwassenonderzoek).

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een IQ-test, een onderzoek, coaching, een training of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Meld je aan