Excursies voor hoogbegaafde kinderen op zaterdag

Dotado heeft ondertussen al bijna 10 jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

Vanwege de Coronacrisis zijn er momenteel geen excursies, maar zodra het weer kan, hopen wij een nieuw programma aan te bieden. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@dotado.info.

Reactie van Lisette, een ouder van een kind dat meeging op excursie bij Dotado:
'Mijn hoogbegaafde zoon verveelde zich enorm in weekenden en vakanties. Ik was altijd maar aan het zoeken naar uitdagende uitstapjes. Maar merkte ook dat dit best pittig was voor mezelf en voor de andere kinderen. Het was dan ook heerlijk dat hij mee kon met een excursie van Dotado naar de Hortus Botanicus in Leiden en Corpus in Oegstgeest. Een dag onder gelijkgestemden, waarop hij ook nog dingen leerde. Hij kwam moe maar voldaan thuis. Nu (drie jaar later) heeft hij het er nog steeds wel eens over!'  - Lisette maakt teksten en blogs over hoogbegaafdheid. Lees hier meer.

Reactie van Arine, moeder van een achtjarige hoogbegaafde jongen:
'Mijn zoon heeft het heel goed naar zijn zin gehad met het uitje. Mooi om te zien dat hij 's avonds ‘verzadigd’ was en gelijk ging slapen. Met het knutselen, had hij heel veel verzameld. Hij heeft een leuke dag gehad.'

 

 ----------------------------------------------------------------------

Op zoek naar excursies/spelmiddagen voor hoogbegaafde kinderen t/m 7 jaar? Dan verwijzen wij u graag door naar de spelmiddag van Care4Plus. Lees verder >>  

Wilt u zelf op pad met uw hoogbegaafde kind of zoekt u leuk materiaal waarmeer hij/zij aan de slag kan? Lees verder >>