We beginnen de dag met een workshop in het Nederlands Fotomuseum. Tijdens deze workshop gaan we het hebben over identiteit en imago. Want iedereen is uniek… Maar wist jij dat jouw identiteit bepaalt hoe jij naar de wereld kijkt? Iedereen ziet dus ook anders. Dit zorgt ervoor dat wie jij bent (identiteit) soms erg kan verschillen van hoe anderen jou zien (imago)! En dit kan soms voor botsingen of onbegrip zorgen. We gaan de Eregalerij bezoeken en zullen met de museumdocent in gesprek gaan over wat we zien. Daarna gaan we een selfie maken waar we zelf niet op staan.

 

Na een pauze gaan we door naar de Rotterdamse Munt. Deze munttuin is een tuin vol met eetbare bloemen en planten midden in de stad. We krijgen een rondleiding van een gids door de tuin die ons meer gaat vertellen over de verschillende planten, bloemen en beestjes in de tuin. Wist je dat er 25 soorten munt zijn maar die weer honderden variaties hebben en dat sommige zelfs naar ananas of appel proeven?

Programma

10.45 uur: Ontvangst bij Fotomuseum Rotterdam.
11.00 uur: Workshop ‘Ik ben dus ik zie’.
12.30 uur: Lunchen en wandelen naar de munttuin.
13.30 uur: Rondleiding in de munttuin.
15.00 uur: De kinderen worden opgehaald door de ouders.

Voor wie?

Leergierige en nieuwsgierige kinderen van 6 t/m 11 jaar.

Begeleiding

Uw kind wordt de hele dag begeleid door twee professionals vanuit Dotado en daarnaast natuurlijk door begeleiders van de musea die we bezoeken.

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Het tweede kind uit het gezin krijgt 10 euro korting.

Opgave

Deze excursie is VOL. Plaatsing op de wachtlijst is nog mogelijk. Je kunt je kind opgeven via het onderstaande formulier.

Bel mij terug