U kunt het kind laten testen vanaf 4 jaar. Eerder is niet mogelijk, omdat de ervaring leert dat kinderen onder deze leeftijd zich nog moeilijk voor langere tijd kunnen concentreren. Bovendien ontwikkelen kinderen zich op die leeftijd vaak sprongsgewijs en dat betekent dat de score van een test die op die leeftijd is afgenomen minder betrouwbaar kan zijn dan de score van een test die op latere leeftijd is afgenomen.

Het is in veel gevallen verstandig met een test te wachten tot het kind op school zit en om eerst de ontwikkeling van het kind ten opzichte van leeftijdgenoten in kaart te brengen. Toch zijn er steeds meer ouders die hun kind graag willen laten testen voordat het naar de kleuterschool gaat, bijvoorbeeld omdat zij hun kind al op driejarige leeftijd willen laten instromen. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Een observatie in de praktijk en bijvoorbeeld op de creche of peuterspeelzaal kan dan ook leiden tot een goed verslag met onze bevindingen en adviezen. Lees hier meer over ons peuteronderzoek.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een IQ-test, een onderzoek, coaching, een training of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Meld je aan