Veel ouders van hoogbegaafde kinderen vinden het lastig te begrijpen dat hun kind zo slim is, maar toch moeite heeft met allerlei praktische vaardigheden. Deze vaardigheden noemen we executieve functies. Er zijn verschillende oorzaken dat slimme kinderen hier moeite mee hebben, waaronder:
  • Gebrek aan automatiseren
  • Te lage eisen op school
  • Verkeerde verwachtingen door asynchrone ontwikkeling
  • Perfectionisme en faalangst

Asynchroniteit geeft bij een hoogbegaafd kind veel frustratie. Het kind voelt vaak wel aan dat er iets niet klopt en dat hij of zij anders is dan andere kinderen. Hij kan hier echter geen naam aangeven. Hoe intelligenter het kind is, hoe vaker asynchroniteit ook echt een probleem wordt. Uitleg hierover kan veel helpen. Daarnaast doen ouders er goed aan om het kind aan te spreken op verschillende niveaus. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan verwarrend zijn, want wat kan ik precies van mijn kind verwachten? Voor een adviesgesprek hierover, kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook bij onze oudercursus komt het omgaan met asynchroniteit aan de orde.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een IQ-test, een onderzoek, coaching, een training of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Meld je aan