IQ test kinderen (4-15 jaar)

Wat is er met uw kind aan de hand? Waarom laat hij op school ander gedrag zien dat thuis? Laat uw kind op school echt zien wat hij kan? Is hij hoogbegaafd of niet? Heeft deze leerling wel echt extra begeleiding nodig? Intelligentie-onderzoek biedt niet alleen meer inzicht in de mogelijkheden van uw kind, maar wij helpen u heel betrokken en professioneel om mogelijke oorzaken van probleemgedrag op te sporen en de juiste richting in te slaan met uw kind zodat het zich weer beter gaat voelen.

Lees hier wat u van een intelligentieonderzoek kunt verwachten.

 

IQ test (jong)volwassenen (16-85 jaar)

Een intelligentie-onderzoek kan helpen om puzzelstukjes van je eigen leven te vinden. Het geeft antwoord op vragen als: 'Wat zijn mijn mogelijkheden/capaciteiten?', 'Ben ik hoogbegaafd?', 'Heeft mijn kind zijn intelligentie echt alleen van mijn man?' en 'Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten?' In dit onderzoek krijgt u duidelijk inzicht in uw cognitieve kant. Wij kijken met u mee en u ontvangt een betrokken en persoonlijke analyse van uw capaciteiten en werkwijze.

Lees hier wat u van een intelligentieonderzoek kunt verwachten.

 

Persoonlijkheidsonderzoek (5-15 jaar)

Hoogbegaafdheid is meer dan een IQ-score. Hoogbegaafdheid heeft ook alles te maken met het hele 'zijn' van een kind, met zijn of haar persoonlijkheid. Als u meer zicht wilt krijgen op de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind is het mogelijk om als aanvulling op een intelligentieonderzoek een persoonlijkheidsonderzoek af te laten nemen. Dit onderzoek geeft een breed beeld van de persoonlijkheid en het welzijn van het kind. Het kan ook ingezet worden als er zorgen zijn over de ontwikkeling, bv. bij het vermoeden van faalangst, bij werkhoudingsproblemen op school of problemen in de contacten met andere kinderen. Door middel van verschillende vragenlijsten, tekenopdrachten en andere testen wordt onderzoek gedaan naar de sociale en emotionele ontwikkeling. Zaken als motivatie, schoolbeleving, zelfvertrouwen, gedragsproblemen, zelfbeeld en sociaal inzicht worden door middel van vragenlijsten, platen, tekeningen en gesprekken onderzocht. Lees hier wat u van een persoonlijkheidsonderzoek kunt verwachten.

----------------------

Dotado kan zich ondertussen een expert noemen op het gebied van diagnostiek bij meer- en hoogbegaafde kinderen. Vele ouders gingen u voor! Enkele reacties:

Moeder van Ylva:
Wij hebben vandaag het uitgebreide onderzoeksrapport van onze dochter binnen gekregen. En wij herkennen gewoon helemaal onze dochter erin. Niet alles was fijn er zaten ook hele confronterende dingen in. Maar het is wel zo. Naast een heel uitgebreid, gedetailleerd verslag, ook goede tips en adviezen. Niet alleen voor ons als ouder zijnde, maar ook voor de school. Deze onderzoekster is een ster in het onderste uit de kan te halen bij zelfs absoluut onderpresterende kinderen. Ze heeft ook feilloos door of het kind dat zij voor zich heeft wel het achterste van haar tong laat zien of niet. Haar rustige persoonlijkheid en benaderingswijze is helemaal top. Ja, wij zijn blij met onze keuze, dat wij ons meisje bij Dotado hebben laten testen.

De moeder van Ilse:
Het onderzoek heeft veel bijgedragen aan het welzijn van mijn kind en bevestigde hetgeen ik al vermoedde. Daardoor kon ik het ook uitleggen naar mijn kind die het begreep, zich niet meer schaamde en er ook over durfde te praten. Het was ook bewijsvoering richting school dat ik echt niet aan hoogmoed leed, maar gewoon gelijk had. Ook was het een toegangsbewijs voor de Leonardoschool, waar ze nu op zit.

De ouders van Nosh:
Wij hebben het verslag overhandigd aan de school en naar aanleiding hiervan is Nosh een jaar versneld (van groep 5 naar 7). Dit bevalt Nosh tot nu toe goed. Hij heeft zich laatst zelfs een keer laten ontvallen dat 'school soms best leuk is' en in vergelijking met vorig jaar is dat een verandering van 180 graden. Nosh zit een stuk prettiger in zijn vel, en als hij weer tegen frustraties oploopt, weten wij beter hoe we daarmee om moeten gaan.'