Dotado zoekt een orthopedagoog / k&j psycholoog met een warm hart voor hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Wie zijn wij?
Vertel me wie je kind is en ik zal je vertellen hoe de ouders zijn! We zien het steeds weer: ouders krijgen een spiegel voorgehouden door hun kind; dat wat er niet goed gaat bij het kind komt op een vergelijkbare manier bij de ouder terug. Meestal vereist dat in de eerste instantie werk van de ouder, soms juist eerst van het kind en meestal van beide tegelijkertijd. Elke ouder en elk kind dat bij ons aanklopt vereist maatwerk en vraagt van van ons een respectvolle houding waarin we goed observeren, luisteren en zorgvuldig duiden. Het vult ons als team van Dotado daarom met enthousiasme en verwondering dat steeds meer ouders en kinderen de weg naar ons weten te vinden. We lopen graag een moment met hen mee in het vertrouwen dat ze hun situatie zelfstandig aankunnen.

Adviesbureau Dotado richt zich op het onderzoeken en begeleiden van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Wij vinden het belangrijk om ouders en leerkrachten te helpen om het hoogbegaafde kind een warme en stimulerende omgeving te bieden waardoor het kind zich evenwichtig kan ontwikkelen en zijn talenten kan inzetten. Dit doen wij door gedegen onderzoek te doen en persoonlijk, professioneel advies te geven aan ouders en leerkrachten. Daarnaast biedt onze praktijk individuele en groepsactiviteiten, zoals oudercursussen, kindercoaching, trainingen en excursies om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes van onze doelgroep.

Naar wie zijn we op zoek?

Wij zijn per direct op zoek naar een gepassioneerde en zelfstandige collega met een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek/ kind- en jeugdpsychologie. Omdat onze praktijk zich voornamelijk richt op hulpvragen rond hoogbegaafdheid, verwachten wij dat je affiniteit en ervaring hebt met hoogbegaafde kinderen en jongeren. De werkzaamheden bevatten voor een groot deel het uitvoeren van intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoeken bij kinderen en jongeren en het voeren van gesprekken met ouders. Daarnaast ben je inzetbaar voor het doen van observaties, het voeren van gesprekken op scholen en het coachen van ouders en hoogbegaafde kinderen. Sollicitanten met kennis van systemisch werk hebben een pré.

Wat verwachten we van jou?

• Bereidheid om zelf diepgaand te groeien.
• Een luisterende houding waarin respect voor ieder mens en ieder gezin doorklinkt.
• Een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek/ K&J-psychologie. Basisaantekening diagnostiek.
• Een analytische, zorgvuldige werkstijl en uitstekende gespreksvaardigheden.
• Flexibiliteit en zelfstandigheid.
• Een sterke passie voor hoogbegaafde kinderen en jongeren en aantoonbare werkervaring op dit gebied.
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring waarbij diagnostische werkzaamheden een grote voorkeur genieten.
• Uitstekende beheersing van de Nederlands taal in woord en geschrift.

Wat hebben we jou te bieden?

• Een dienstverband voor 20 – 40 uur per week.
• Een passend salaris op basis van ervaring, reiskostenvergoeding en een opleidingsbudget.
• Een uitdagende baan met flexibele werktijden en veel zelfstandigheid.
• Een prettig, open-minded team waarin meedenken en nieuwe ideeën zeer worden gewaardeerd.
• Maandelijkse intervisie.

Heb je interesse?

Mail je motivatie en CV naar Willemien Schollaart: w.schollaart@dotado.info.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een onderzoek of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Bel mij terug