We hebben een programma ontwikkeld van acht lessen waarin we actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigings-vormen) afwisselen met momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. In de vierde les mag van elk kind een van de ouders, opa’s of oma’s meedoen in de les. Aan het eind van de cursus krijgen kinderen hun eigen certificaat.

Rots en Water en hoogbegaafde kinderen

Bij de training van Dotado houden we rekening met datgene waar hoogbegaafde kinderen vaak tegenaan lopen, zoals het omgaan met prikkels, de verbinding tussen je hoofd en je hart en het verbinding leggen met anderen die wellicht niet zo snel of anders denken dan jijzelf.

Hoogbegaafde kinderen kunnen erg goed analyseren en logisch nadenken. Hierdoor verliezen ze echter soms ook het contact met hun lichaam en hun emoties. Ze blijven als het ware ‘in hun hoofd’. Hoogbegaafde kinderen zijn ook heel sensitief en voelen van alles. Het valt niet altijd mee om alle prikkels een plaatsje te geven. In deze Rots en Water training leren hoogbegaafde kinderen waar hun kracht zit, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en hoe ze contact kunnen maken met hun eigen gevoelens. Stevig staan en contact maken met anderen zonder jezelf te verliezen staat daarbij centraal. Dat blijkt ook erg helpend te zijn voor hoogbegaafde kinderen die last hebben van pesters.

Voor wie is de training?

Ieder meer- of hoogbegaafd kind tussen ongeveer 7 en 11 jaar is welkom. Als wij na een of twee lessen merken dat een kind te veel moeite heeft met het groepsproces, dan kan het zijn dat we in overleg met jullie als ouders op zoek gaan naar een andere (individuele) route. Jullie krijgen dan het les-bedrag naar rato terug. Twijfel je of deze training geschikt is voor je kind, neem dan even telefonisch contact met ons op.

Dit zeggen ouders over de Rots en Water training

Moeder van S. (10 jaar)Wij hebben thuis gedurende de training het volgende bij ons kind opgemerkt:

  • Onze zoon heeft geen woedeaanvallen meer.
  • Bij boosheid weet hij zich te beheersen of zoekt rust en keert hij zich ervan af.
  • Hij heeft weer met vriendjes gespeeld.
  • Hij is rustiger.

Door wie?

De training wordt gegeven door Thelma van der Lugt en Johan Verdouw, beide gecertificeerd Rots en Watertrainer en (ervarings) deskundigen hoogbegaafdheid.

Kosten?

280 euro per kind voor acht lessen (inclusief voorlichtingsavond ouders)

Opgeven?

De volgende training vindt plaats op vrijdag 10/17 februari, 10/17/24/31 maart, 14/21 april 2023 (16.00-17.00 uur). De locatie is een gymzaal in Rotterdam Overschie (Pieter Postlaan 20). Opgeven kan via onderstaand formulier.

Bel mij terug