Ze blijven als het ware ‘in hun hoofd’. Hoogbegaafde kinderen zijn ook heel sensitief en voelen van alles. Het valt niet altijd mee om alle prikkels een plaatsje te geven. In deze Rots- en Watertraining leren hoogbegaafde kinderen waar hun kracht zit, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en hoe ze contact kunnen maken met hun eigen gevoelens. Stevig staan en contact maken met anderen zonder jezelf te verliezen staat daarbij centraal. Voor alle hoogbegaafde kinderen van 7 -11 jaar die een steuntje in de rug verdienen.

Voor wie?

Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Het is een evidence based programma, dat is ontwikkeld door Freerk Ykema. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Bij de training van Dotado wordt extra rekening gehouden met datgene waar hoogbegaafde kinderen vaak tegenaan lopen, zoals het omgaan met prikkels, de verbinding tussen je hoofd en je hart en het verbinding leggen met anderen die wellicht niet zo snel of anders denken dan jijzelf. Aan het eind van de cursus krijgen kinderen hun eigen certificaat.

Ieder meer- of hoogbegaafd kind is welkom. Sommige kinderen hebben er echter veel moeite mee om in een groep te fuctioneren door hun problematiek. Als wij merken dat een kind te veel moeite heeft met groepsproces, dan zijn wij genoodzaakt u een andere (individuele) route aan te bieden. Wij gaan dan met u in overleg. De eerste twee lessen dus altijd op proef. U krijgt dan het lesbedrag naar rato terug. Indien u twijfelt of deze training geschikt is voor uw kind, kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

Wanneer?

De volgende training vindt plaats op vrijdag 10/17 februari, 10/17/24/31 maart, 14/21 april 2023 (16.00-17.00 uur).

Deze training is voor meer- en hoogbegaafde kinderen en bevat acht bijeenkomsten en een voorlichtingsavond voor ouders. De locatie is een gymzaal in Rotterdam Overschie (Pieter Postlaan 20).

Door wie?

De training wordt gegeven door Thelma van der Lugt en Johan Verdouw, beide gecertificeerd Rots en Watertrainer en (ervarings)deskundigen hoogbegaafdheid.

Kosten?

290 euro per kind voor 8 lessen (inclusief voorlichtingsavond ouders)

Opgeven?

Dat kan via dit formulier.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Wil je jezelf of je kind aanmelden voor een onderzoek of ben je op zoek naar ondersteuning in de opvoeding? Of wil je meer weten over onze diensten?

Bel 010 – 2004 474 of stuur ons een bericht.

Bel mij terug